Šiandien vis daugiau žmonių renkasi indukcinę kaitlentę, kuri, nors ir yra brangesnė, tačiau pasižymi ypač inovatyviais sprendimais. Būtent šie sprendimai indukcines kaitlentes daro lyderiaujančias tarp kitų kaitlenčių variantų.
Indukcinė kaitlentė išsiskiria veikimo principu, pagrįstu magneto veikimu. Išvaizda šios kaitlentės niekuo nesiskiria nuo kitų elektrinių kaitlenčių su stiklo keramikos paviršiumi, tačiau būtent po šiuo paviršiumi yra sumontuoti ne kaitinimo elementai, o indukcinės ritės. Elektromagnetinis laukas sukuria indukcines sroves, kurios kaitina indo, kuriame gaminate, dugną. Taigi kaista tik pats indas, o ne kaitlentės paviršius. Pavyzdžiui, pastačius mažą indą ant didelio skersmens kaitvietės, kaitinamas bus tik puodo paviršius, bet ne visa kaitvietė su tuščia vieta aplink indą.
Tačiau nepaisant visų indukcinių kaitlenčių privalumų, reikia įvertinti ir trūkumus, iš kurių vienas yra aukštesnė produkto kaina, o antras – ant indukcinės kaitlentės gaminti galima tik su tam tikrais indais. Tiksliau – indai – puodai ir keptuvės – turi turėti feromagnetinį dugną – dugną, kuris turi savybę pritraukti magnetą. Yra teigiančių, kad tokie puodai yra brangūs, tačiau tai – netiesa. Kiekvienoje parduotuvėje jus informuos, ar tam tikri puodai tinka gaminti ant indukcinės kaitlentės, taip pat galima patikrinti, ar puodo dugnas pritraukia magnetą. Pamatysite, kad tai – nebūtinai brangūs puodai. Ant indukcinės kaitlentės nepagaminsite maisto stikliniuose, aliuminiuose induose, o emaliuoti, nors ir tinkami, tačiau nerekomenduojami naudoti ant elektrinės stiklo keramikos kaitlentės, nes emalė lydosi ir gali sugadinti kaitlentės paviršių.
Taigi, jei norite rinktis indukcinę kaitlentę, tačiau gąsdina aukšta produkto kaina ir tai, kad papildomai reikės pirkti naujus brangius puodus ir keptuves, nusiraminkite ir išsklaidykite abejones, nes, jei jūsų turimi indai tikrai netinkami, visada galite rinktis naujus pigesnius indus, o išleisti pinigai pasirinkus indukcinę kaitlentę tikrai atsipirks.